Over kinderopvang 't Nijntje

Bij Kinderopvang ’t Nijntje zijn we zo trots op onze Nijntjes! We hebben een rijke geschiedenis en hebben al heel wat Nijntjes over de vloer gehad die gek zijn op onze plek!

Veelgestelde vragen

Ons verhaal

Verhaaltjes vertellen kunnen we bij Kinderopvang ’t Nijntje als de beste… dus lees verder en geniet.

Meer dan 17 jaar geleden was mama Nancy vastberaden om haar eigen crèche op te richten. Ze was toen 25 jaar en startte met hart en ziel de zaak ‘Kinderopvang ’t Nijntje’… en met succes! De missie die ze sinds het begin uitdroeg is nog steeds voelbaar binnen en buiten de muren van de crèche: kleine Nijntjes én hun ouders gelukkig maken.

Plezier & uitdaging

Of het nu binnen of buiten is, wij gaan op ontdekking in de kinderwereld. We prikkelen zintuigen en boosten zelfvertrouwen. Wanneer het kan, gaan we naar buiten, met de bolderkar op pad in de buurt of in onze eigen tuin.  Met ‘echte’ materialen ervaren onze Nijntjes elke dag nieuwe avonturen. Ze leren spelenderwijs zichzelf, de andere kinderen en de wereld om zich heen ontdekken. Activity speelgoed, sensomotorische spelletjes, muziek, woord, dans, activiteiten die de motoriek oefenen… Bij Kinderopvang ’t Nijntje halen we echt alles uit de kast om je kleintje op elk vlak in zijn of haar ontwikkeling te stimuleren, op eigen tempo en altijd binnen het kader van spel en fun.

 

Van waar komt de naam ’t Nijntje?

Toen Nancy de crèche oprichtte, was haar zoontje Jarno 2,5 jaar. Hij had toen een vaste knuffel waar hij helemaal dol op was. De knuffel had de naam ‘Nijntje’. Jarno koos dus de naam van Kinderopvang ’t Nijntje.

Kindje en konijn

Opgroeien op eigen tempo

Elk Nijntje verdient individuele aandacht en zorg. Tegelijkertijd leren de Nijntjes, ondanks hun jonge leeftijd, heel wat sociale vaardigheden door te functioneren in de groep. We houden onze opvanglocatie kleinschalig, zodat we extra zorg of hulp kunnen inzetten wanneer nodig. Onze medewerkers ‘zien’ onze Nijntjes, waarmee we bedoelen dat we door een individuele bril naar elk kindje kijken en dat we altijd voor hen klaarstaan, ook wanneer het ietsje moeilijker gaat.

Veilige, gezonde en liefdevolle omgeving

Daarnaast vinden we houvast en rituelen erg belangrijk, want die geven veiligheid aan de kindjes. We luisteren naar de ouders en bieden onze Nijntjes in de opvang rituelen en gewoontes, waar ze zich veilig bij voelen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat we hun slaapritueel kennen voor het slagen van de dutjes. Verder focussen we op een veilige en gezonde omgeving, want ten slotte vertrouw je als ouder je kostbaarste bezit aan ons toe. We creëren een omgeving waar je kindje zich veilig voelt en waar je als ouder je kleintje met een gerust hart kan achterlaten.

Baby's in ontwikkeling bij Kinderopvang 't Nijntje

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost opvang bij kinderopvang 't Nijntje?

Kinderdagverblijf ’t Nijntje is een crèche die werkt op basis van een inkomenstarief, met ingang vanaf 1 oktober 2023. Dit wil zeggen dat de dagprijzen aangepast zijn aan het inkomen van de ouders. Wil je meer informatie over de prijzen, stuur ons dan gerust een berichtje via het contactformulier.

Hanteren jullie een minimum aantal opvangdagen per week?

Klopt, we werken normaal gezien met een minimum van 3 opvangdagen per week. De wekelijkse verdeling kan besproken worden. Dit doen we om de kindjes te laten wennen aan de structuur en de dagindeling in de crèche.

Hoe word ik als ouder op de hoogte gehouden?

Contact met de ouders vinden we heel belangrijk. Naast persoonlijk contact, werken we per kind met een digitaal dagboekje via onze software D-Care, waarin we de activiteiten, maaltijden, dutjes en opmerkingen doorheen de dag registreren – ja hoor, we zijn helemaal fan van digitaal! ’s Avonds krijg je als ouder dit verslagje toegestuurd in je mailbox.

Zijn er wenmomentjes voor de instap van mijn kindje bij kinderopvang 't Nijntje?

Uiteraard! Je kleintje kan – nog voor de start bij ’t Nijntje – al een eerste keer de sfeer in ’t Nijntje komen opsnuiven tijdens een paar wenuurtjes. Een tweede wenmomentje is ook zeker mogelijk en kan bijvoorbeeld een halve dag duren. We luisteren en kijken vooral naar de noden van jouw kind. Aan geïnteresseerde ouders vragen we om vooraf langs te komen op een infomoment. Daar krijg je een uitgebreide uitleg over onze werking, onze visie en als kers op de taart leiden we je rond in ons kinderdagverblijf.

Is er een fiscaal voordeel verbonden aan kinderopvang voor mijn kind en hoeveel bedraagt dit precies?

Inderdaad, je hebt recht op een fiscaal voordeel van 40%. Dat wil zeggen dat je na een aanslagjaar van ons een fiscaal attest krijgt, dat je kan toevoegen aan je belastingsaangifte. Zo krijg je nadien een mooi fiscaal voordeel.

Zijn er naast een fiscaal voordeel ook andere financiële voordelen verbonden aan kinderopvang?

De gezinsbijslag is vanaf 1 oktober 2023 niet meer van toepassing, aangezien we volgens inkomenstarief werken.

Welke luiers worden er gebruikt bij 't nijntje?

Ons kinderdagverblijf werkt samen met Woosh, een ecologisch verantwoorde luierservice. Woosh biedt een ecologische luierservice aan kinderdagverblijven met als missie de volledige recyclage van wegwerpluiers mogelijk te maken, gesteund door OVAM. Woosh werkt volgens een circulair logistiek systeem waarbij ze de luiers leveren en ophalen in één rit, met een enorm positieve impact op de CO2 uitstoot als gevolg Woosh verdeelt de luiers van het merk Little Big Change, een premium luier van Ontex. Little Big Change combineert kwaliteit met duurzaamheid, goed voor de kleintjes en voor de planeet. Deze luiers worden volledig CO2 neutraal gemaakt. Op deze manier werken wij mee aan een betere wereld voor onze kinderen.